Monday, 4 July 2011

Klagenfurt

 Glavni kolodvor i opet more bicikla...


Kartu sam kupila na automatu, a čovjek sa šaltera informacija izlazi sa mnom da mi pokaže (doduše krivo, ali nema veze) gdje da pričekam autobus...   :)
Čovjeka veseli savladavanje tih malih civilizacijskih čuda, kao što je pritisak na dugme pokraj tramvajskih vrata da bi ti se otvorila, nakon što prvi puta ostaneš na stanici čekajući da ti ih vozač otvori.
Napokon se i meni posrećilo da se vozim dabldekerom, nešto što sam željela od malena, kad sam sa zavišću gledala turiste koji su dolazili na ljetovanje u tim visokim ljepotanima. (Walliser-Zuerich . Crveno-bijeli autobus. Povratak s ljetovanja nedjeljom u 12 iz hotela Adriatic....)

Obični smrtnici voze se na katu (2.klasa), a u razini vozača(1.klasa), samo jedna djevojka. Čak i ja sa svojom ne pretjeranom visinom moram sagnuti glavu dok se provlačim među sjedalima ( eto zašto 2. klasa(!), a  nemamo ni kožna sjedala, poveći razmak među njima i besplatno piće i  dnevne novine).

Sva sretna sjedam na prvo sjedalo, tako da napokon nešto i od Austrije vidim, jer se njihovi autoputevi tako dobro zagrađeni zelenilom i zidovima, da iz auta nisam ama baš ništa vidjela. Mladić s ruksakom i puno putnih karata sjeda lijevo, ja desno... Uskoro dolazi djevojka s gnijezdom nepočešljane plave kose na glavi, tajicama, suknjom, džemperima, ruksakom, niskim cipelama...sjedne do njega, zakoračivši dugim nogama preko njegovog ruksaka, te ga zatim makne u prolaz, ljubazno pomaže ženi iza mene  namjestiti ručku na sjedalu i već prije nego je autobus krenuo, nakon što je vozač nešto nerazumljivo rekao, skine cipele i nožice stavi na prozor....
Uskoro su, dok uredni pašnjaci promiču pokraj nas, oboje zaspali.


Postalo joj je vruće pa skida čarape... pokriva se džemperom...meškolji se...

Ponovo oblači čarape.
Sjeda uspravno i vadi mrkvicu iz torbe , i nakon prvog ugriza nazove čovjeka s kojim ljubuje, jer guguće i hihoće, onako kako samo guguće zaljubljena žena,..sve dok nije pogrickala cijelu mrkvicu, pričala o kojekavim sitnicama, smijuljila se i mi stigli u Klagenfurt
% % %

Povratak


Eh, te mlade cure.....
 

No comments:

Post a Comment