Sunday 26 June 2011

Stanje na cestama i vremenski izvještaj

Splitska radio stanica Sunce ispratila me pjesmom Zdravka Čolića :Ostani...., no nisam se dala smesti, kao ni odvaljenim lijevim retrovizorom(opet!!!) kojeg sam srećom našla na haubi moje drage stare, oprane, izglancane Astrice.
Na izlazu iz grada, budući da su mi i antenu slomili toliko puta, da sam je prestala opet stavljati, prestajem loviti radio valove.

Od zakazanog polaska u 8 ( naravno!) kasnila sam samo sat vremena i 15 minuta ( no nigdje mi se ne žuri). Kilometri koji mi inače sporo prolaze u početku puta, ovaj se put nižu i već sam kod Nadina ( temp. 25) , 125 km. Od Zadra promet postaje gušći.

Po vrhovima Tulovih greda vide se tragovi zelenila.
Nakon prvog od petkilometarskih tunela koji me čekaju danas dočeka me ugodnih 19 stupnjeva. Promet kakav nisam doživjela na ovom dijelu auto-ceste, uglavnom domaće registracije.

Kroz Liku na svakom nadvožnjaku policajac u žutom. Gotovo svi stoje na istom mjestu.
Na benzinskim postajama gužva, na svakoj pumpi 3-4 auta u redu.
Kroasani u Ravnoj Gori.
Rijeka 25.
Do Umaga, sva sreća, nema više pokazatelja temperature na cesti.
Na ulazu u Tunel Učka nema naplate, već uzimam karticu. Na izlazu piše : slobodan izlaz... vozači zbunjeni i jednim i drugim. 28 kuna plaćam na izlazu Lupoglav (a ja se poveselila da je odsada besplatno).
Istra zelena, zelena, zelena.....
Vozim po propisima...50 kroz naseljeno mjesto, što očito iritira lokalne vozače koji me pretiču....
Ponte Porton ( više nema natpisa: ROSTIGLIO, koji me uveseljavao godinama), novi kružni tok, gradi se cesta prema Novigradu...
Terre Bianche
Krasica
Buje...čekam na semaforu na raskršću koje smo u doba mog srednjoškolskog školovanja prelazili dijagonalno.
Materada, Juricani... eh ko daživim u onoj pjesmi Tamare Obrovac, meni bliska imena koja kad spomenem u Dalmaciji gledaju me u čudu....

Ovo je trebla biti proba, ne znam hoću li moći pisati blog o svom boravku u Grazu. Dok sam vozila, svašta sam pametnog u mislima napisala, stvarno, a sad ništa , ništa.....
Posted by Picasa

3 comments:

  1. Tako to obicno ide :)
    U mislima svasta nesto.. a kad ides napisat onda sve nestane :(

    ReplyDelete
  2. pisat, pisat!
    a mi ćemo čitat.

    ReplyDelete